Oi, hvor skal man starte? En større samling tøysekopper skal man lete lenge etter. Her får man det meste under en og samme paraply. Man får fremmedfiendtlige galninger som tror at etnisitet er avgjørende for menneskelig kvalitet. Vi får dyslektikere i hopetall. Noen falske og noen ekte. Mistenker nemlig enkelte av partiets supportere for falsk dysleksi. Folk flest vil være like, da like barn leker best. Like barn er også opptatt Jesus og statsborgerskap. Jesus er norsk. Det har Listhaug bestemt. Skal ikke se bort fra et nærstående Messias komme; på segway og med lakrispipe i munnviken. Jesus returnerer for å rocke Frp`s neste partikongress. Folk vil være fra seg av begeistring. Massesuggesjonen står i taket mens Guds eneboerne brøler – Morna Jens, for deretter rive av seg masken og avsløre seg som Tante Siv. Herfra når applausen nye høyder. Siv Jensen lover mer til alle. Gjør vann til avgiftsfri vin. Mindre skatt, gratis veier og minst to sykepleierske til å tørke den solbrente pensjonistræva di fra en paradislignende pensjonisttilværelse på solfylte Grand Canaria.
Hvordan gikk det til? Hvordan endte vi ved forrige stortingsvalg opp med at nærmere 500.000 tidligere rasjonelle, rause og oppgående mennesker gav sin stemme til reinspikka høyrepopulister? At et partiprogram, hvis revideres i takt med tabloidenes krisejournalistikk, plutselig ble veldig forlokkende, kan umulig bagatelliseres som en kollektiv protest mot det etablerte; eller? Jeg skjønner det uansett ikke. Anundsen, Amundsen, Keshvari, Sandberg, Hoksrud og Søviknes ville, selv om man summerte deres score, høyst tvilsomt kunne motta et felles Mensa-diplom. Og det som verre er, er at dette er eliten. Partiet har gjennom interne utrenskelsesprosesser kastet eller presset ut brøkregnere som Vidar Kleppe, Jan Simonsen, Fridjof Frank Gundersen, Øystein Hedstrøm, for å nevne noen. Listen over radikale utskudd er lang, og jeg unnlater å gå inn på hver eneste en. I Trump-ånd, er det Frp tradisjon å kaste eller presse ut medlemmer som truer partiets popularitet. At medlemmene som kastes ofte er de mest trofaste mot partiets dynamiske partiprogram, burde være en tankevekker for alle som prøver påstå Frp som annet enn populisme. Partiets populisme går faktisk så langt at de i forkant av forrige stortingsvalg lovet å motarbeide eget ståsted dersom Erna ikke innvilget dem seter ved kongens bord. En absurd ting å gjøre, og bekrefter langt på vei Frp`s totale disrespekt for demokratiske prosesser og egne velgere.

Kan partiet som mener å representere folk flest sies å speile Ola Dunk? -Jeg mener bestemt nei. Nordmenn er tradisjonelt hardføre og arbeidsomme mennesker. Ingen stortingspartier har flere arbeidsledige og uføretrygdede velgere enn Frp. Morsomt at denne gjengen ser seg tjent med et politisk parti som går langt i sin mistenkeliggjøring av arbeidsledige som late og uføretrygdede som hypokondere. Snakk om å skjære av greinen man selv sitter på. Men det finnes naturligvis muligheter. De mistenkte, de arbeidsledige og uføretrygdede, kan naturligvis velge å se personlig misære som et produkt av sosialismens tyranni. En kan velge å mene at offentlig bistand burde være begrenset dem med riktig stamtavle. Under slike betingelser, blir det viktig å stenge dørene for alle løshunder som frivillig legger på svøm over Middelhavet for å kunne drite i vår norske bakgård. Alle som har vært en gang eller to på Grand Canaria, skjønner at disse degosene har mer enn de trenger. Det burde være helt unødvendig for disse lykkejegerne å fråtse i norsk godhet. Det burde holde plenty at vi som turister oppgraderer deres tilværelse gjennom norske ghettoer og tips i all mass. Nei, takke seg til.

Oppsummering; derfor skal du IKKE stemme FrP:

Populister. «Kjernesaker» er flyktige og avgjøres av tabloidenes førstesider.

Bløffmakere. Historisk sett tviler jeg på at et parti med nesten 500.000 velgere i ryggen, har opptrådt mer illojalt mot uttalte kjernesaker. Bomstasjoner, eldreomsorg, byråkrati og innvandring. Listen over saker hvor partiet har bløffet sine velgere, er lang. Alt for en plass ved kongens bord.

Fremmedfrykt. Utallige ganger har Listhaug med flere uttalt seg stigmatiserende, generaliserende og nedlatende om innvandrere. Innavl fremfor globalisering.

Sutrekopper. Hver gang partiet blir hardhendt motargumentert, trekkes offerkortet. FrP tillater seg å svimerke alt og alle de ikke oppfatter som folk flest. Konfronteres de med dette, er de plutselig mobbeofre. Latterlig, og et hån mot alle som virkelig har opplevd å kjenne mobbing på kroppen.

Klovner. Kunne holdt på side opp og ned, men vi stopper med Listhaug, Tybring-Gjedde, Anundsen, Amundsen, Keshvari, Sandberg, Hoksrud og Søviknes.

Sylvi. Ord blir fattige.

Her har du andre etablerte partier du IKKE trenger stemme:Rødt,SV, Krf, Høyre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre og MDG.

Kommentarer